Meter & Peter

Meter en Peter Vragen

Meter & Peter Cadeau

Peter en Meter, in België zijn ze nog niet weg te denken. In Nederland noemen ze de Peter en Meter al vaak Suikeroom of Suikertante. 

Het is oorspronkelijk een persoon die ervoor zorgt dat als de ouders iets zou overkomen de zorgen dan op zich nemen. Deze taak is tegenwoordig niet altijd meer toebedeeld aan een Peetoom of Peettante. Tegenwoordig zijn de Peter en Meters eerder de suiker oom en tante van de kinderen. Ze verwennen de kinderen beetje extra door ze eens een dagje ergens mee naar toe nemen of met een extra cadeautje. 

De Peetkinderen verwennen op hun beurt hun Peter en Meter ook met diverse gelegenheden. De eerste gelegenheid is meestal als de Peter en Meter gevraagd worden om deze bijzondere taak op zich te willen nemen. Het is een hele eer als je ervoor gevraagd wordt. Tegenwoordig is het dan ook helemaal hip om ze op een originele manier te vragen om Peter of Meter te worden. 

Door de wat wisselende betekenis van Peter en Meter tegenwoordig, komt er vaak ook een andere benaming bij kijken.

Zoals ik al zei in Nederland worden ze ook wel Suikeroom of Suikertante genoemd. In België komen namen als: Petie, Metie, Peetje, Meetje, Pette, Mette en nog vele andere persoonlijke benamingen voor. 

Zoals jullie weten wil Hip met Pit Creaties altijd zo gepersonaliseerd mogelijk werken. Al onze geschenken kunt u dan natuurlijk ook bestellen met de naam voor de Peter of Meter van jullie kindje. Staat de benaming er niet bij, stuur ons dan een berichtje en maken graag een voorbeeldje voor je met de juiste benaming. Hierop mag je ook steeds je feedback geven. 

 

Peter en Meter vragen

Er zijn ontelbare manieren om de bijzondere taak van Peetoom of Peettante kenbaar te maken. Wij hebben hele leuke originele ideeën. Een koffertje gepersonaliseerd met een vraag

Die je door ons kunt laten vullen met een mini - flesje Cava of flesje bier. Hierop kunnen we de dan de tekst zetten van bijvoorbeeld Wil jij Meter zijn? Wil je mijn Peter zijn? Zoals eerder gezegd kunnen deze benamingen dus altijd aangepast worden als ze geen Peter of Meter gaan heten. Dit is vervolgens leuk te combineren met een bijpassend glas waar we de naam of bijnaam op kunnen zetten. De techniek die we hiervoor gebruiken zorgt ervoor dat het glas in de vaatwasser kan en de naam er toch op blijft staan. 

 

Een ander origineel idee is om een set Houten Onderzetters te kopen met de tekst Wil je mijn Peter / Meter worden? Iedereen drinkt namelijk wel een kop koffie, Glaasje wijn, Biertje, etc.. En dan is een onderzetter natuurlijk heel handig om je tafel te beschermen tegen morsen of hete glazen / mokken die een afdruk achterlaten op de tafel. Onderzetters kunnen we overigens op vele verschillende ondergronden graveren. Hier zag je bijvoorbeeld houten onderzetters. Misschien is de toekomstige Peter of Meter wel meer een voorstander van leisteen

 

Wil je graag de Meter op een meer sjieke manier vragen? Dan is het een idee om een houten kaart met droogbloemen Wil je mijn Meter worden? Deze houten kaart met droogbloemen staat heel mooi in iedere woonkamer. Een trotse meter zal deze ook graag in het zicht zetten, zodat iedereen het kan zien. De droogbloemen zorgen ervoor dat het leuk staat, maar ze verwelken ook niet en dus kun je het zolang als je wil kunt laten staan. 

 

Peter en Meter Cadeau:

Is de Meter of Peter binnenkort jarig, kerstmis, een andere gelegenheid om hem of haar in het zonnetje te zetten. Dat is het misschien eens een idee om na te denken. Wil je hem of haar gewoon een cadeautje schenken? Of wil je het speciale en unieke gevoel vasthouden voor hem of haar? 

 

Misschien is het een idee om de Peter of Meter aan te zetten om de herinneringen aan het petekind te bewaren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een koffertje, herinneringen kist of een Standaard voor foto's cadeau te geven. 

 

Wil je ze graag sfeer geven en laten weten hoe blij je bent met een Meter of Peter? Dan is het misschien een idee om te kiezen voor een Lichtfles met tekst: Superblij met een lieve Meter als jij of Superblij met een coole Peter als jij. deze lichtflessen zijn voorzien van een 20 ledlampjes met warm wit licht en maken het zeker heel gezellig in huis. 

 

Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor een Gepersonaliseerde Fles wijn met tekst met een leuke, lieve of coole tekst voor de Meter of Peter. Dit kun je dan ook doen voor een fles Gin, Speciaal biertje, etc..

Meters houden er ook van om een set verzorgingssetjes te krijgen. Of het nu gaat om een giftset met handcrème, lippenbalsem, bad parels of een heerlijk zeepje. Als er een lieve tekst op staat speciaal voor de meter, dan smelt ze meteen.