Blossombs

 

KLEUR JE WERELD

MET DE BLOEMBOMMETJES VAN BLOSSOMBS!

 

Blossombs is opgericht door Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik, met als doel biodiversiteit leuk en toegankelijk te maken voor iedereen.

Zij zijn geschrokken van de bijen- en vlindersterfte in de wereld. Vlinders, bijen en hommels hebben het zwaar door een tekort aan bloemen. Daar moesten we iets aan doen, vonden ze.

En zo zijn de bloem ‘bommetjes’ van Blossombs ontstaan. Kleurrijk, verpakt als leuke cadeautjes, 100% veilig,  geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor grote doelgroepen op een duurzame manier in eigen land te produceren.

In onze missie om de wereld meer kleur te geven met bloemen- en dus voedsel – voor vlinders, bijen en hommels, zoeken wij altijd naar een combinatie van ‘mooi voor de mens én mooi voor de natuur’

 

De kleurrijke bloembommetjes van Blossombs zijn gemaakt in Nederland met biologische wilde bloemzaadjes en 100% natuurlijke ingrediënten.

 

 

HOE WERKT HET?

 

 

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: gooi de Blossombs waar je maar bloemen wilt: in je tuin, langs de sloot of op een kaal stukje grond in en rondom de stedelijke gebieden. Blossombs hoef je niet ingraven, maar eventueel licht aandrukken in de aarde. Wacht vervolgens op de regen of gebruik een gieter. Na een paar dagen ‘barsten’ ze open en zie je kleine plantjes verschijnen.


Vervolgens duurt het nog een paar weken voordat jij, de bij en de vlinders kunnen genieten van de wilde bloemen! Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet. 

 

Beste zaaitijd: maart t/m september
Gooi je ze later in het seizoen buiten? Dan komen ze het volgende voorjaar op!

 

BLOSSOMBS BLOEM'BOMMETJES'

 

De bloembommetjes zijn gemaakt van natuurlijke klei, biologische wilde bloemzaadjes en natuurlijk kleurpigmenten.
Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemen waar bijen en vlinders op af komen.
Die voeding is ontzettend belangrijk voor een betere biodiversiteit!

De biologische bloemzadenmix bestaat o.a. uit: Alexandrijnse klaver, Bolderik, Inkarnaatklaver, Vlas, Kaasjeskruid, Klaproos, Phacelia, Korenbloem, Koriander, Perzische klaver, Vlasdotter en Gele mosterd.

Sommige zaadjes ontkiemen in de lente, andere in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben de bijen (en jij dus ook) het hele seizoen plezier van bloemen.